13. marts 2020:

AFLYSNING:
UDSTILINGEN “HAGELSKÆR OG BORRING” I GALLERI BREDGADE 22 ER AFLYST!

Kirsten Hagelskær og Niels Borring havde set frem til at vise nye værker. Men I lyset af opfordingen til at undgå større forsamlinger, og dermed mindske risikoen for smittespredning coronavirus, har de kunstnere aflyst udstillingen i denne omgang. De to kunstnere arbejder på at sætte udstillingen op senere i år.

PRESSETEKST & PRESSEFOTO:

28. januar 2020:
HAGELSKÆR OG BORRING
I GALLERI BREDGADE 22 – 19.-29. MARTS

På Kunstnernes Påskeudstilling 2019 i Aarhus Kunsthal kom Kirsten Hagelskærs og Niels Borrings malerier til at hænge side om side. Kuratorerne havde øje for det perfekte match. De to kunstnere har nu fundet sammen om en fælles udstilling.

Kirsten Hagelskær elsker at gå på opdagelse efter det, der gemmer sig under overfladen. Det er ofte noget uventet og finurligt, for i det hagelskærske univers befinder vi os mellem fiktion og virkelighed: Det sted, hvor man endnu ikke er helt vågen. Det sted, hvor man bliver pirret og nysgerrigheden vakt. Det sted, hvor alt er genkendeligt og så alligevel ikke. Her kan eventyret tage afsæt, og alt kan ske, fortæller hun. ”Jeg sætter forskellige fragmenter af naturen sammen som kulisser og undersøger, hvad der foregår i rummet mellem fiktion og virkelighed. F.eks. i Svinkløvs skove, hvor alt får lov at ligge, som det falder. Mosset gror hen over, bløder op og pakker ind. Pludselig får jeg øje på et væsen, der sidder i moshulen eller et skovmonster, der står og puster sig op. Før var det vist bare en væltet træstamme … og hvor kom de røde fugle fra?”.

Niels Borring har altid en fortælling i ærmet til os. Måske et eventyr. Måske en alvorlig dokumentarisk beretning. Det ved man ikke rigtigt fra begyndelsen, for det kan tage tid at se sig ind på hans billedunivers. Med de ofte mange både konkrete og betydningsmæssige lag frigiver billederne kun gradvist deres underliggende fortælling. Tilsyneladende æstetiske og lækre tegninger kan vise sig at gemme mørke sider fra den moderne historie. Selv om man ofte kan møde alvor, er værkerne lige så ofte humoristiske eller underfundige. Men selv når de bærer budskaber, er de aldrig ment som politisk kunst. Han lader det være op til os, hvad vi læser ind i billedet, og hvilke følgeslutninger, vi drager. Niels Borrings foretrukne arbejdsmateriale er papir og karton i alle afskygninger, og han bruger en bred vifte af teknikker fra klassisk linoleumssnit til det digitale fotos for at skabe sine fængslende og tvetydige motiver.

Åbningstider 19.-29 marts 2020:
– Tirsdag-fredag kl. 11-17
– Lørdag og søndag kl. 12-16
– Fernisering og torsdagsbar: torsdag 19.3. & 26.3. kl. 16-19 – pressen er velkommen.

Adresse:
– Galleri Bredgade 22, Bredgade 22, 1260, København K

Links

Læs mere om Kirsten Hagelskær – http://www.hagelskaer-art.dk/
Læs mere om Niels Borring – https://nielsborringart.dk  

Kontakt for yderliger information:
Jørgen Poulsen, mobil 2267 0672, borringogpoulsen@gmail.com

Pressefoto til download:
Højreklik på foto for at åbne og downloade foto i høj kvalitet (brug fanen “gem som”).  

Kirsten Hagelskær
copyright – kun til pressebrug

Niels Borring
copyright – kun til pressebrug

Kirsten Hagelskær:
Mellem Fiktion og virkelighed I,
2019, 40×50 cm
copyright – kun til pressebrug

Kirsten Hagelskær:
Mellem Fiktion og virkelighed II,
2019, 40×50 cm
copyright – kun til pressebrug

Niels Borring:
Paraphrase de l’Hommes de Bessines, hommage a Fabrice Hyber, 2019, 145x 244 cm
copyright – kun til pressebrug

Niels Borring:
Tokyo no tatemono
2019, 35 x 26 cm
copyright – kun til pressebrug